Bemutatkozik: Nagy Zsófia

„A zenében az ember néha minden keresgélés nélkül is megtalálja a választ a kérdéseire.”
/Alessandro D'Avenia/

Zeneszerető családba születtem. Mivel én is fogékonynak mutatkoztam rá, szüleim zenei általános iskolába írattak, amit saját döntés alapján szakközépiskola követett szolfézs-zeneelmélet szakon. Összesen 11 évig tanultam zongorázni, 9 évig énekeltem énekkarban, 4 évig jártam magánénekórára, mai napig szívesen emlékszem vissza erre az időszakra és az ott szerzett barátokra.

Az érettségit követően Nyíregyházáról Budapestre kerültem ahol megkezdtem tanulmányaimat, elsőként az ELTE Bölcsészettudományi Karán, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. Jelenleg is párhuzamos tanulmányokat folytatok történeti muzeológia(MA) és nemzetközi igazgatás(BA) szakokon.

Különösen érdekel a művészettörténet, különböző országok kultúrája, Közép-Amerika történelme illetve Kínáé és Indiáé. Szabadidőmben legszívesebben festek vagy túrázok, újabban jógázok. Mindezek mellett az éneklés… nagyon-nagyon hiányzott ☺. 5 év kihagyás után úgy döntöttem változtatok ezen, ekkor kerestem fel az Aula Kamarakórust.

Tütüvel történő emailváltás után izgatottan vártam az első találkozást, melyre a szokásos heti kóruspróba alkalmával került sor. Mikor odaértem, Janó széles mosollyal nyitott ajtót és közölte: ma én vagyok az első érkező ☺. A többiek is hasonlóan kedvesen, szeretettel fogadtak az első perctől kezdve, számomra is mindenki nagyon szimpatikus volt. Nagyon boldog voltam mikor a próba végén azt mondták: maradhatok. Igazán megtisztelő, hogy ez a vidám, baráti társaság 15 évnyi „lemaradás” ellenére teljesen befogadott.

Nagyon szeretek velük énekelni, közéjük tartozni.